Wednesday, April 16, 2014

Cvece

Pogledajte kako ukrasiti svoje dvoriste na najlepsi moguci nacin.Proleće je tu! Lepo vreme dolazi i sada je prava prilika da kreativno okitite vaše dvorište cvećem. Pogledajte sledećih 19 primera kako možete upotrebiti baštensko cveće za dekoraciju dvorišta. 






     
Nar :
Cvet nara raste i cveta na niskom drvetu nar koje radja krupne plodove čije su semenke jestive, slatko-kisele vodene, aromatično sveže slatkog mirisa. Cvet nara je naranžasto purpurne boje, okružuje ga tvrda čaura iz koje se razvijaju nežne latice. Uspeva u toplim krajevima, kultivišu ga na Mediteranu, Jermeniji, Azerbejdzanu, Jugoistocnoj Aziji, Indiji i tropskoj Africi.



Petunije:jedna od najlepših vrsta cveća koja može da krasi vašu terasu je viseća petunija. Ovaj atraktivni cvet zna da od terase napravi pravi mali rajski vrt a u poređenju s raskošnim izgledom traži relativno skromnu negu.

Foto: ShutterstockFoto: Shutterstock

Viseće petunije, jedan su od najraskošnijih cvetova koje možete da odaberete za vašu terasu. Najomiljenija sorta ove vrste je surfinia koja ima velike, krupne cvetove i može da formira cvetne prekrivače dužine i do 1,5 m.


lale:
Tulipan ili lala je jedna od zadivljujućih predstavnika porodice ljiljana, latinski naziv: (Liliaceae). Iako je za mnoge prva asocijacija na lalu Holandija, ovaj ukrasni cvet potiče sa juga Evrope, severa Afrike i iz Azije. Ipak, većina vrsta lala koja se danas uzgaja, dobijena je ukrštanjem više tipova tulipana. Nega tulipana nisu teški, a sigurno ćete uživati u njihovim lepotama kada procvetaju – u vrtu, ili u saksiju na terasi.



No comments:

Post a Comment